Over mij


Bloemsierkunst Petra Eijssen Geleen is ontstaan in september 1993.

Na het behalen van het diploma bloemschikken/binden aan de toenmalige tuinbouwschool te Venlo (M.Tu.O), diverse thema cursussen aan het A.O.C. te Vught en jaren werkervaring als bloembindster in een bloemenzaak, werd het tijd om eigen ideeën te ontwikkelen en andere mensen d.m.v. een cursus of workshop iets leuks te leren maken voor thuis.

In eerste instantie werd het eigen atelier nog gecombineerd met een part-time baan als bloembindster in een andere bloemenzaak, maar eind 1997 was het atelier zodanig gegroeid dat de aandacht voor 100% op het eigenbedrijf gericht werd.

Van 1994 tot eind 2005 werd het eigen atelier gecombineerd met het geven van lessen bloemsierkunst aan de Volksuniversiteit Westelijke Mijnstreek (Geleen, Elsloo/Stein, Maastricht).

Sinds 2013 verzorg ik, eveneens via de Volksuniversiteit Maasland, workshops bij zorgcentra en wijksteunpunten.

Het meerendeel van de bloemschiklessen wordt nog steeds aan eigen huis gegeven, hetgeen de bereikbaarheid van het atelier natuurlijk alleen maar ten goede komt.


uithangbord naast de voorgevel
 

Het mag wellicht uitzien alsof ik alle verstand van computers heb, maar het technische gedeelte van deze site laat ik toch liever aan mijn man over.


Eén van de groepen bloemsierkunst in het atelier aan het werk tijdens een cursus in de avonduren.
Leuk en gezellig!

     
 

 


home
 ©2006-2020 Bloemsierkunst Petra Eijssen Geleen